Tattoo Removal & Skin Care by Baas
Tattoo Removal & Skin Care By Baas

Q-Switched YAG Laser

Binnen de praktijk wordt gewerkt met de nieuwste generatie Q-Switched Yag laser.
De Yag laser maakt gebruik van de nieuwste technologie voor een optimale behandeling. De behandelde huid laat (mits de nazorgprocedure nageleefd) geen littekens achter van de behandeling.

De Yag laser is op dit moment enorm populair voor het verwijderen van tatoeages. De Yag laser is echter ook prima geschikt voor diverse andere behandelingen zoals:

Tattoo verwijdering

Steeds meer mensen hebben tegenwoordig een tatoeage. Moderne technologie zorgt voor steeds fijnere, gedetailleerde tattoos. Toch kan het zijn dat je niet tevreden bent met jouw tattoo en wil je deze graag laten verwijderen. Of misschien heb je een oude tattoo die je wat lichter wil laten maken dmv een laserbehandeling zodat deze gecoverd kan worden. In beide gevallen kan een behandeling met de Q-Switched Yag Laser een uitkomst bieden.
  • In gemiddeld 2 tot 6 behandelingen is jouw tattoo al geschikt om gecoverd te worden.
  • In gemiddeld 5 tot 14 behandelingen is jouw tattoo helemaal verwijderd.

Alhoewel dit een richtlijn is kunnen er geen garanties worden gegeven op het aantal behandelingen voor het gewenste resultaat.
Voor meer informatie kun je altijd vrijblijvend een consult aanvragen.

Tijdens dit consult zal worden gekeken naar de mogelijkheden voor behandeling met betrekking tot het gewenste resultaat. Dit gebeurd door middel van een huidanalyse en intakelijst. Hiermee kunnen tevens eventuele contra-indicaties aan het licht komen.

Hoe werkt een behandeling?

Bij het verwijderen van een tattoo wordt het laserlicht, een sterk geconcentreerde lichtbundel, door middel van een puls de huid in geschoten, waarna het licht de kleur van de tattoo inkt absorbeert en dusdanig verhit dat de inktdeeltjes uit elkaar vallen. De inktdeeltjes worden als het ware vergruist en zo klein gemaakt dat ze door het lichaam op de natuurlijke manier kunnen worden afgevoerd.

Na dit proces heeft het lichaam, met name de huid, de tijd nodig om te herstellen. Na 4-6 weken is het lichaam klaar voor een volgende sessie.
Dit proces kan herhaald worden totdat het lichaam alle inktdeeltjes heeft afgevoerd en de tattoo volledig verwijderd is.

Is het pijnloos?

Uiteraard is dit voor iedereen verschillend en afhankelijk van diverse factoren zoals de plaats op het lichaam, pijngrens van de klant en sterkte van de laserpuls.

Over het algemeen wordt het gevoel door klanten omschreven als warm en brandend. Ook kan het voelen alsof er elastiekjes tegen de huid aan worden geschoten.

Het gevoel is over het algemeen vaak niet heftiger dan het zetten van een tattoo, alleen is het gevoel minder constant waardoor het anders kan aanvoelen.

Couperose behandeling

Wat is couperose?

We zien voornamelijk op de wangen, neus en op de kin uitgezette rode en blauwe vaatjes. Door met de vingertop op het vaatje in te drukken verdwijnt de roodheid eventjes om na een paar tellen weer volledig terug te keren. De uitgezette adertjes kunnen ook klachten geven zoals branderigheid, prikkelingen, tintelingen of jeuk. Couperose dient te worden onderscheiden van de aandoening rosacea. Bij rosacea komen ook andere verschijnselen voor zoals rode bultjes, puisten en zwellingen; bij couperose treden deze verschijnselen niet op.

Hoe ontstaat couperose?

Couperose ontstaat doordat de oppervlakkige adertjes in de huid slapper zijn geworden waarna ze zijn gaan verwijden. Een aantal oorzakelijk factoren of uitlokkende prikkels kunnen hieraan ten grondslag liggen:
  • Erfelijkheid. Couperose komt vaker voor binnen families.
  • Overmatige zonblootstelling
  • Huidtype. Mensen met lichtere huidtypen lijken meer kans te hebben op het krijgen van couperose.
  • Chronisch gebruik van corticosteroïd bevattende crèmes of zalven op het gezicht
  • Temperatuurschommelingen
  • Alcoholgebruik

Hoe wordt couperose behandeld?

De couperose behandeling werkt in principe hetzelfde als een tattoo verwijdering, alleen nu met een andere lens op de laser zodat er een andere golflengte gecreeerd wordt. Dit kunt u ervaren als kleine prikjes in de huid. Met behulp van de laser kunnen de bloedvaatjes door de huid heen – zonder de huid te beschadigen – verwijderd worden.

Het laserlicht dringt door de huid en zoekt de oxyhemoglobine van het bloed op. Dit is een in het bloed aanwezige kleurstof die het laserlicht absorbeert en vervolgens omzet in warmte. Hierdoor worden de bloedvaatjes verwarmd en trekt de vaatwand samen. Het lichaam ruimt de overblijfselen vervolgens zelf op.
Het aantal behandelingen is per persoon verschillend, maar het gemiddelde ligt op één tot vier laserbehandelingen. De huid kan na een couperose behandeling rood zijn.

Tevens kunnen er korstjes ontstaan op de behandelde gebieden. Deze verdwijnen echter na enkele dagen tot twee weken, waarna er een mooi resultaat overblijft.

Carbon laser peeling

De carbon laser behandeling is een nieuwe effectieve techniek voor een diepe reiniging van de huid. Het zuiveringsproces helpt bij het verwijderen van rimpels, grove poriën, acne, littekens en het herstellen van de huid. De carbon laser behandeling werkt van binnenuit, het stimuleert de huid waar het aan elasticiteit ontbreekt. Zowel de opperhuid als het bindweefsel worden sneller vernieuwd, de huid verstevigt en fijne lijntjes verminderen. Eén carbon laser behandeling geeft al zichtbaar resultaat!

Tijdens de behandeling wordt eerst het gelaat gereinigd. Vervolgens wordt een laag carbonmengsel, welke verrijkt is met vitaminen en mineralen, op de huid aangebracht. Zodra deze is ingewerkt wordt middels de laser begonnen met het verwijderen van het carbon.

Door de laser wordt het carbon omgezet in warmte, waardoor het direct verdampt. Tijdens de vernietiging neemt het de dode huidcellen en onzuiverheden mee. Dit zorgt voor vernieuwing en zuivering van de huid. Als laatste worden de laatste reststoffen van het carbon masker verwijderd en de huid opnieuw gereinigd. De behandeling wordt afgesloten met het aanbrengen van een herstellende en hydraterende crème.

Na de behandeling kan de huid wat roodheid vertonen. Dit is een normale reactie. Probeer de zon de eerste 72 uur na de behandeling te vermijden of bescherm het met minimaal een factor 30. Ga de eerste 24 uur niet zwemmen of naar de sauna. Tussen de behandelingen door is er een tussenpozen van 10 tot 14 dagen nodig.